Personeel

De nieuwe aanwinst van Brouwer Dakkapellen: Albert van der Meer (interview)

Brouwer Dakkapellen heeft er sinds kort een nieuwe aanwinst bij: Albert van der Meer. Een interview met deze rasechte, geboren timmerman.

Albert, vertel eens: wie ben je?
“Ik ben 17 jaar geleden geboren in Hattemerbroek en daar woon ik nog steeds. In een echt timmermansgezin: het is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader en mijn opa zijn ook timmerman, dus ik heb dat van jongs af aan meegekregen.”

Gezien jouw leeftijd zit je vast nog op school?
“Klopt, momenteel ga ik naar het Deltion College, ik zit in het 1e jaar. Dat is de opleiding industrieel produceren van hout (houtskeletbouw). Dat sluit mooi aan bij de wijze waarop Brouwer Dakkapellen werkt. Mijn opleiding niveau 3 duurt 2 jaar, maar ik heb de ambitie om het in 1,5 jaar te gaan doen en dan daarna niveau 4 erachteraan.”

Klinkt ambitieus, Albert!
“Klopt, ik hou van uitdaging in mijn werk en opleiding en hoop dat ik mij bij Brouwer Dakkapellen verder kan ontplooien.“

Heb je al ervaring in de bouw?
“Jazeker, vroeger ging ik al met mijn vader mee en leerde ik het timmermansvak al snel. Klussen is mijn hobby, vanaf de middelbare school klus ik al vaak thuis ook in de schuur. Hiervoor werkte in de funderingsbouw. Zwaar werk, vroeg opstaan en een klein beetje eentonig. Dat is bij Brouwer Dakkapellen anders!”

Waarom is dat anders?
“Bij Brouwer Dakkapellen maken we het product van A tot Z. Vanaf de tekening totdat het geplaatst is en dat geeft een kick. Daarnaast heeft Brouwer Dakkapellen een heel mooi systeem waardoor je geen fouten kunt maken en alles is uitgewerkt met zaaglijsten en dergelijke.”

Heb je dan nooit een fout gemaakt? Wat is je grootste blunder?
Lachend zegt Albert: “Ik heb 1 keer 2 linkerzijwangen gemaakt in plaats van een linker- en een rechterzijwang. Best wel dom. Gelukkig maak je zo’n fout maar 1 keer!”

Waar sta je over 10 jaar?
“Daar kan ik kort over zijn: “Bij Brouwer Dakkapellen, en dan hopelijk met nog meer verantwoordelijk, contact met de klanten en de planning. Zorgen voor tevreden klanten dus!”

Albert aan het werk in de werkplaats van Brouwer Dakkapellen

Klik op de foto's om te vergroten.

WhatsApp Image 2018-01-17 at 13.21.35 (1)

Albert maakt hier een prefab zijwang


>> Over een maand interview met ons volgende personeelslid!